KEA.jpg

AV over IP

Ønsket om fuldkommen fleksibilitet imellem alle rum og etager medfører stigende opmærksomhed på de muligheder, som AV over IP tilbyder. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med AV over IP. 

Hvorfor er AV over IP så spændende?

AV over IP er hen over de senere år begyndt at fylde mere og mere i AV-branchen. Ved at praktisere AV over IP og tage sit AV-udstyr på netværket, har man nemlig mulighed for at overføre lyd- og billeddata gennem virksomhedens eksisterende netværk i stedet for at benytte AV kabler og større AV matrixer. Fordelen ved AV over IP er også, at man i langt højere grad har mulighed for at opskalere tilknyttede enheder til en ”sender / encoder” (som i den anden ende modtages af en ”decoder”), da man blot kan tilknytte adskillige IP switches til det eksisterende netværks-setup.

Denne skalerbarhed har før hen været meget begrænset i forbindelse med et analogt AV set up, siden at de fysiske porte siden hen løber ud ved fx en 16 x 16 HDMI matrix switch. Selv om den initiale investering i dag er relativt højere ved AV over IP (da encoders / decoders er relativt dyre til mindre set ups, hvilket er ensbetydende med, at det for det meste kun betaler sig til større løsninger med mange enheder), er der alligevel mange fordele, som inkluderer en ekstrem skalerbarhed, muligheder inden for videoformidling, mere fordelagtige forhold i forhold til input / output samt meget mere.

AV over IP - deling af lyd og billede hvor end det ønskes fra ét sted 

Når det kommer til AV over IP, er det generelt vigtigt, at AV udstyret (rent visuelt) ikke er for dominerede, men samtidig at det på alle fronter er ”state of the art”. I dag er der qua teknologiens fremspring naturligvis nye muligheder, som kan opnås via mange veje. I forhold til styring af diverse lokaler kan der fx kigges nærmere på SVSI fra AMX, som er en banebrydende teknologi, der benytter det eksisterende netværk til at transmittere AV signaler rundt i bygningen.

Forsamling af mange personer på en lokation er ofte forbundet med større omkostninger. Derfor er der muligheder i op- og nedskalering af unikke AV distributioner til udvalgte, individuelle lokaler og enheder. Traditionelle matrix switches har tidligere hyppigt været benyttet – dog har denne tilgang visse begrænsninger. Distancen mellem kilderne samt projektor og skærm sætter høje krav til kablingen samtidig med, at antallet af inputs og outputs typisk er begrænset den benyttede matrix.

Med fx SVSI fra fx AMX elimineres begrænsningerne, da man har mulighed for at udnytte virksomhedens etablerede netværk og derved distribuere lyd og billede selektivt til de skærme, projektorer mv., som ønskes ved at benytte standard protokoller. SVSI fra AMX indeholder encoders, decoders, window processors, audio tranceivers samt videoredigerings-værktøjer. Dette tillader en signifikant fleksibel tilgang til måden, hvorpå selskabet nøjagtigt kan udsende de ønskede budskaber til enhver enhed på ethvert tidspunkt. 

Vil du vide mere om AV over IP? 

Hvis du ønsker høre mere om mulighederne inden for AV over IP, er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os på enten tlf. 7217 0150 eller ved at sende os en mail på info@best-av.dk - eller ved at udfylde nedenstående kontaktformular.