TDC.JPG

Betjening af AV-udstyr

Betjening af AV-udstyr skal være nemt for slut-brugeren og skalerbart for IT-afdelingen. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med den helt rette løsning inden for betjening af AV-udstyr.

Betjening af AV-udstyr 

Betjening af AV-udstyr i mødelokalet er en vigtig del, når der skal etableres et brugervenligt og effektivt overblik af den komplette løsning. Til betjening af AV-udstyr findes et utal af produkter og løsninger, som hver især løser opgaven på en bestemt måde; lige fra et styringspanel med knapper, der monteres på væggen, til et lille touchpanel, som sættes på bordet eller på talerstolen. Det vigtigste, når vi taler om betjening af AV-udstyr, er blot, at der skabes en fleksibel og brugervenlig tilgang til betjeningen af alle ønskede enheder i lokalet (endda også mørklægning af vinduer, lys osv.), således at brugeren føler sig i kontrol af præsentationen. Det gør nemlig, at brugerens fulde fokus kan tillægges det egentlige formål med mødet - i stedet for fokus på betjening af AV-udstyr.

Betjening af AV-udstyr i mindre lokaler

Hvis der fx er tale om projektorløsninger i små og mellemstore lokaler, kan et styringspanel, som betjenes via knapper, være et rigtig godt udgangspunkt, da denne funktionsmæssigt imødekommer de krav, et typisk setup som dette behøver. Udspecificeret betyder det, at tænd og sluk funktioner, lydniveau, kildevalg osv. alt sammen styres herfra. Det afstedkommer endvidere en brugervenlig og simpel forståelse af hvilke muligheder, der er for præsentationsdeling, samt hvor dette skal komme fra. Skulle der på et senere tidspunkt komme et ønske om trådløs overførsel i lokalet, kan styringspanelet blot programmeres om, således at der med blot én knap skiftes kildeinput fra fx HDMI til det ønskede produkt.

Betjening af AV-udstyr i større lokaler

Er der tale om større lokaler, ses det typisk, at den implementerede betjening af AV-udstyr ønskes tillagt nye funktioner og enheder på et senere tidspunkt end på tidspunktet for selve installationen; det kan f.eks. være grundet løsningens kompleksitet samt ny teknologi, der efterfølgende er kommet til. Af denne årsag er det i mange tilfælde smartest at gå over imod et touch-baseret UI (user interface), som fx er et 10" touchpanel siddende for enden af bordet. Når betjeningen foregår gennem et dynamisk touchpanel, er der ikke behov for fjernbetjeninger, tænd og sluk kontakter af lys og AV, apps osv. På den måde bliver brugeroplevelsen markant simplificeret, selvom den underliggende AV-løsning er komplekst opbygget.

 

Reelt set er der ingen øvre grænse for de funktioner, som kan etableres i forbindelse med betjening af AV-udstyr i touchpanelet, og på denne måde kan man få skræddersyet lige præcis den grænseflade, som ønskes til at betjene alle AV-enheder i lokalet. Tillige bliver selve front-end grænsefladen naturligvis designet således, at brugeren blot skal "swipe" (for lydniveau) samt trykke for tænd og sluk og eventuelle yderligere funktioner indbygget.

Ønsker du at høre mere om løsninger inden for betjening af AV-udstyr, er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os. Udfyld nedenstående kontaktformular eller kontakt os på tlf 7217 0150 eller på info@best.av.dk.