TDC.JPG

Betjeningsmuligheder

Betjening af AV-udstyr skal være nemt for slut-brugeren og skalerbart for IT-afdelingen.

Betjeningen af det rette udstyr 

Betjening af AV-udstyr i mødelokalet er en vigtig del, når der skal etableres et brugervenligt og effektivt overblik af den komplette løsning. Til betjening af AV-udstyr findes et utal af produkter, som hver især løser opgaven på en bestemt måde; lige fra et styringspanel med knapper, der monteres på væggen, til et lille touchpanel, som sættes på bordet/talerstolen. Det vigtigste i betjening af AV-udstyr er blot, at der skabes en fleksibel og brugervenlig tilgang til betjeningen af alle ønskede enheder i lokalet (endda også mørklægning af vinduer, lys osv.), således brugeren føler sig i kontrol af præsentationen, og herved kan fokus tillægges det egentlige formål med mødet.

Betjening af AV-udstyr i mindre lokaler

Hvis der fx er tale om projektorløsninger i små og mellemstore lokaler, kan et styringspanel, som betjenes via knapper, være et rigtig godt udgangspunkt, da denne funktionsmæssigt imødekommer de krav, et typisk setup som dette behøver. Udspecificeret betyder dette, at tænd/sluk funktioner, lydniveau, kildevalg osv. alt sammen styres herfra, hvilket medfører en brugervenlig og simpel forståelse af hvilke muligheder, der er for præsentationsdeling, samt hvor dette skal komme fra. Bliver der på et senere tidspunkt ønske om trådløs overførsel i lokalet, kan styringspanelet blot omprogrammeres således, at en knap skifter kildeinput fra fx HDMI til ønskede produkt.

Betjening af AV-udstyr i større lokaler

Er der tale om større lokaler, ses det typisk, at den implementerede betjening af AV-udstyr ønskes tillagt nye funktioner og enheder på et senere tidspunkt; bl.a. grundet løsningens kompleksitet samt ny teknologi. Af denne årsag er det i mange tilfælde smartest at gå over imod et touch-baseret UI (user interface), som fx er et 10" touchpanel siddende for enden af bordet. Når betjeningen foregår igennem et dynamisk touchpanel, er der ikke behov for fjernbetjeninger, tænd/sluk kontakter af lys og AV, apps osv. På denne måde bliver brugeroplevelsen markant simplificeret, selvom den underliggende AV-løsning er komplekst opbygget. Reelt er der ingen øvre grænse for de funktioner, som kan etableres i touchpanelet, og på denne måde kan man få skræddersyet præcis den grænseflade, som ønskes til at betjene alle AV-enheder i lokalet. Tillige bliver selve front-end grænsefladen naturligvis designet således, at brugeren blot skal "swipe" (for lydniveau) samt trykke for tænd/sluk og eventuelle yderligere funktioner indbygget.