DSC_8083.JPG

Case - JP/Politikens Hus

Komplet konferenceløsning til nyrenoveret foredragssal

Konferenceløsning til nyrenoveret foredragssal
Da JP/Politikens Hus, beliggende på Rådhuspladsen 37 i Indre København, igangsatte en omfattende renovation af deres foredragssal, var der naturligvis behov for en alsidig AV-løsning, således at mange forskellige slags præsentationer kan afholdes. Den implementerede AV-løsning skulle, foruden præsentationsdeling, ligeledes kunne understøtte større konferencer via enkel brugerbetjening. I dette øjemed blev der installeret et komplet rumstyringsanlæg, et trådløst mikrofonanlæg samt en lyd- og billedløsning til at understøtte foredragssalens formål under diverse arrangementer.  

Rumstyringsanlæg
Den daværende rumstyringscontroller er blevet udskiftet med en tidssvarende IP-baseret Crestron controller fra "3-Series®". Dette muliggør, at mange forskellige systemer/funktioner i rummet nemt og enkelt kan styres fra ét touchpanel. Nøgleordet her er "skalerbarhed" i og med, at controlleren er opbygget via en modulær programmeringsarkitektur, som medfører, at vores programmører kan udvikle og afvikle enhedsspecifikke programmer uafhængigt af hinanden.

På denne måde kan touchpanelet i lokalet bruges i betjeningen af rummets AV-udstyr, belysning, HVAC, sikkerheds-foranstaltninger og meget mere. Da controlleren tillige er IP-baseret, er der mulighed for ekstern overvågning og styring af anlægget, såfremt dette ønskes. Hvis der på et senere tidspunkt bliver behov for nye funktioner, som ønskes tilføjet den komplette AV-løsning, kan disse optimeres og synkroniseres i overensstemmelse med det etablerede system uden at påvirke systemets andre funktioner. Hvis systemet på et senere tidspunkt dog ønskes udviklet i sådan en grad, at den nuværende 3-series controller ikke har kapacitet herindenfor, så kan alle funktioner nemt og bekvemt flyttes til en ny controller uden behov for omskrivning af eksisterende kode, hvilket ultimativt medfører besparelser i form af programmeringstimer og projektering. 

Digital automatmixer og forstærker
Som en del af løsningen er der mulighed for ren audiotilslutning, som kan benyttes, selvom projektor og lærred ikke er i brug. Denne audiotilslutning er udarbejdet som en 0 dB's linetilslutning, således der også kan tilsluttes en ekstern mixer på et senere tidspunkt.

Den digitale automatmixer er fra det anerkendte mærke "Shure" og har 8-kanals input, som er ideelt i konferencerum, hvor der er behov for nøjagtig talegengivelse. Automatmixeren har tillige lydforstærkning samt mulighed for broadcasting og lydoptagelse. Automatmixeren er naturligvis også kompatibel med tredjeparts kontrolsystemer, hvilket i dette tilfælde er Crestrons controller. Som det er tilfældet i mange af Shures produkter, benytter automat-mixeren "Intellimix-teknologi", hvilket signifikant forbedrer lydkvaliteten i løsninger, hvori der kræves flere mikrofoner. Intellimix-teknologien medfører,

at der kan etableres op til fem forskellige mixer-presets, som hver især repræsenterer diverse automixing "stilarter" (Classic, Smooth, Extreme, Custom eller Manual). På denne måde kan man hurtigt skræddersy et givet mix under hensyntagen til et specifikt arrangement. 

Hertil er integreret en 2 x 450 W effektforstærker, som tilbyder et højt og stabilt power output, der understøtter høj effektivitet under arrangementer, som har behov for en super lydoplevelse. Forstærkerne er udstyret med et omskifteligt Low-Pass Notch-filter, som tillige har mulighed for at korrigere frekvensresponset for herved at kunne optimere højtalernes output.

Trådløst konference- og mikrofonanlæg 
Det installerede mikrofonanlæg er trådløst baseret samtidig med, at der benyttes digital transmission for at undgå interferens. En anden fordel ved digital transmission er, at denne hele tiden scanner frekvensområderne for at finde den uhørligt bedste frekvens. 

Det trådløse konferenceanlæg er tillige af samme familie som de trådløse mikrofoner, der er blevet installeret. Fordelen heraf er, at de samme antenner og ladestationer kan benyttes. Endvidere kører det komplette anlæg på Dante-protokollen, som er et effektivt transmissions-system, der benytter virksomhedens eksisterende IP-infrastruktur, når der skal overføres lydsignaler. Helt lavpraktisk betyder dette, at man ikke behøver at benytte ressourcer på at lave lange, traditionelle kabeltræk til analoge signaler, som enkeltvis kun kan benytte ét kabel til ét signal på én enhed. 

Med Dante-protokollen bliver alle disse ressourcetunge forbindelser altså erstattet af en netværksforbindelse, som nemt kan overføre hundredevis af lydkanaler via fx Cat 6 netværkskabler. Alle forbindelser vil på denne måde kunne blive administreret via software samtidig med, at ethvert lydsignal kan blive overført mellem alle enheder i virksomheden, uanset hvor disse er lokaliseret, da signaldistributionen sker via det eksisterende netværk, som alle enheder i forvejen deler.

Lyd og billede
For at skabe en dynamisk lydoplevelse samtidig med, at salens æstetik bibeholdes, er der installeret 2 stk. hvide, diskrete line-array højtalere, som tilnærmelsesvis går i ét med væggen. 

Linearray højtalerne er fra JBL's CBT-serie, hvori der er mulighed for at justere spredningen i henhold til tale eller musik efter behov. Der leveres høj lydkvalitet i jævn frekvens-spredning, hvilket sikrer en klar taleforståelighed og musikgengivelse.

Hertil er monteret 2 stk. delayhøjtalere, ligeledes fra JBL, som sørger for god og stabil lydkvalitet og -spredning i hele salen. Da højtalerne netop giver mulighed for op til 110 x 85 HF dækning, var disse ideelle at montere, siden publikum er placeret på et større areal i salen. 

 

Højtalerne har endvidere forlænget båndbredde, hvilket medfører en ekstrem smidig frekvensrespons og dermed ultimativt en ideel lydoplevelse for alle.

Den eksisterende projektor blev genbenyttet, medens der blev installeret en afmasket Flex White filmdug i 16:10 format. Lærredet er motoriseret, hvilket er ensbetydende med, at det automatisk kører op i lærredskasetten og "gemmes væk", når der ikke er en præsentation i gang. Alt dette styres naturligvis gennem touchpanelet, som er installeret på væggen.

Kontakt os

Best-AV A/S
Fabriksparken 14
2600 Glostrup

T: +45 72 17 01 50
M: info@best-av.dk

CVR: 35486631

  • Facebook
  • Linkedin
best-av logo 9 september 2020.jpg