DSC_8928.jpg

Projektor & skærm

I forbindelse med teknologiens udvikling kommer der hele tiden nye muligheder inden for projektor og skærm. Kontakt os på tlf. 7217 0150 eller på info@best-av.dk for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med den rette løsning

Lampe projektor

Den første initiale vej, som mange kender til inden for billedpræsentationer, hedder lampe projektor. Projektor og lærredsløsninger har indtil for nyligt været det populære valg i forhold til AV udstyret i mange lokaler. Dette har bl.a. været på grund af den lavere førstegangsydelse, som uden tvivl meget ofte har vægtet stort i beslutningen omkring hvilken AV-løsning, der skulle implementeres i forbindelse med det aktuelle behov. En af de stærke fordele ved en projektor er, at et kæmpe billede kan leveres for en lav pris sammenlignet med prisen på en skærm.

Et potentielt problem med en lampe projektor (specielt i lokaler som hyppigt benyttes) er, at disse selvsagt indeholder lamper, som gennemsnitligt skal udskiftes efter 2.000 - 3.000 brændetimer. Ligeledes er lysstyrken konstant dalende, hvilket kan være en væsentlig udfordring, såfremt der er tale om større lokaler med meget sollys. For nogle organisationer er disse faktorer intet problem, mens der for andre organisationer er tale om væsentlige problemer. Netop derfor tager vi altid glædeligt en uforpligtende dialog vedrørende mulighederne, således at der kan tages højde for alle aspekter af løsningen, før I foretager jeres endelige valg og køb.

Laser projektor

En laser projektor har den store fordel, at den - som navnet antyder - er drevet af en laser. Det vil sige, at der ikke skal udskiftes nogen som helst lamper i dens stærke 20.000 - 30.000 brændetimer (hvilket er op til 10 gange højere levetid end en lampe projektor). Dette betyder således, at en laser projektor (stor set) er omkostningsfri på selve vedligeholdelsen.

Herudover står en laser projektor i mange tilfælde en del skarpere (fx med 4K-enhancement) end den normale lampe projektor. Derudover har en laser projektor samme høje lysstyrke gennem dens levetid samtidig med, at den tænder og slukker markant hurtigere. 

Fordelene ved en laser projektor

Fordelene ved en laser projektor kan overordnet opsummeres som følgende:

 

  • Maksimal oppetid og herved mindst mulige udgifter i forbindelse med driften

  • Ingen lampe og filter - hvilket medfører en driftsstabil løsning

  • I mange tilfælde kan eventuelt eksisterende lærred genbenyttes 

Skærmløsninger med eller uden touch

Skærme (med eller uden touch) er omvendt også en attraktiv mulighed. Fordelen ved skærme er, at de er ultra stabile, hvilket betyder, at der forekommer en høj oppetid. Der findes et stort antal af skærmproducenter, som hver især har sit fokus på bestemte elementer af de pågældende skærme. Touchskærme fås fx med capacitive touch og IR-touch osv., mens de kan baseres på en integreret Android / Linux platform og / eller have indbygget en mini-PC med Windows 10 licens.

 

Ligeledes har nogle skærme (både med og uden touch) Wake-on-Lan funktionalitet (autostart), hvilket sørger for, at skærmen automatisk tænder i øjeblikket, en kilde (fx en PC) tilsluttes skærmen. På denne måde behøver mødedeltager ikke manuelt tænde skærmen for herefter at dirigere hen på det korrekte kildeinput. Herudover har langt størstedelen af professionelle skærme i dag 4K opløsning samt markant kraftigere lysstyrke samt kontrast-ratio i forhold til sammenlignelige projektorer. Omvendt er den største ulempe ved skærme til dags dato, at prisen vokser eksponentielt set i forhold til størrelsen, når man bevæger sig over en skærm på ca. 86".

Projektor og skærm: Demonstration af nyheder og muligheder

Kort og godt er der mange muligheder i dag, som kan understøtte og forbedre brugeroplevelsen, således der ikke benyttes spildtid på tekniske udfordringer og spørgsmål. Uafhængig af hvilket lokale, der er tale om (kantine, auditorium, mødelokale, atrium osv.), giver vi altid glædeligt en demonstration af det nyeste inden for projektorer og skærmteknologier. Du er derfor altid meget velkommen til at ringe til os på tlf 7217 0150 eller udfylde nedenstående formular, hvis du ønsker, at vi skal kontakte dig - eller alternativt sende os en mail på info@best-av.dk.