DSC_8928.jpg

Projektorer & 

skærme

Jf. teknologiens udvikling kommer der hele tiden nye muligheder inden for tidligere budget-, størrelses- og kvalitetsbegrænsninger.

Lampe projektorer

Første initiale vej mange kender til inden for billedpræsentationer er lampe projektorer. Projektorer og lærredsløsninger har indtil for nyligt været det populære valg ift. AV-udstyret i mange lokaler. Dette har bl.a. været pga. den lavere førstegangsydelse, som uden tvivl har vægtet overvejende i beslutningen omkring hvilken AV-løsning, der skulle implementeres. Stærke fordele ved projektorer er, at et kæmpe billede kan leveres for en billig pris sammenlignet med en skærm.

Et potentielt problem med lampe projektorer (specielt i lokaler som hyppigt benyttes) er, at disse selvsagt indeholder lamper, som gennemsnitligt skal udskiftes efter 2.000 - 3.000 brændetimer. Ligeledes er lysstyrken konstant dalende, hvilket kan være en væsentlig udfordring, såfremt der er tale om større lokaler med meget sollys. For nogle organisationer er disse faktorer intet problem, og for andre er de væsentlige. Netop derfor tager vi altid glædeligt en uforpligtende dialog vedrørende mulighederne, således der tages højde for alle aspekter af løsningen.

Laser projektorer

Laser projektorer har den stærke fordel, at den er drevet af en laser. Dvs. at der ikke skal udskiftes nogen som helst lamper i dens stærke 20.000 - 30.000 brændetimer (op til 10x højere levetid end lampe projektorer). Dette gør således, at laserprojektoren (groft sagt) er omkostningsfri på selve vedligeholdelsen.

Herudover står laser projektorer i mange tilfælde en del skarpere (fx med 4K-enhancement) end den normale lampeprojektor. Ydermere har laserprojektoren samme høje lysstyrke igennem levetiden samtidig med, at denne tænder/slukker markant hurtigere. 

 

Fordelene ved laser projektorer kan overordnet opsummeres således:

 

  • Maksimal oppetid og herved mindst mulige udgifter ifb. med driften

  • Ingen lampe og filter medfører en driftsstabil løsning

  • I mange tilfælde kan eksisterende lærred genbenyttes 

Skærmløsninger med eller uden touch

Skærme til erhverv (med eller uden touch) er omvendt også en attraktiv mulighed. Fordelen ved skærme til erhverv er, at de er ultra stabile således, at der forekommer en høj oppetid. Der findes et utal af skærmproducenter, som hver især har sit fokus på bestemte elementer af de pågældende skærme. Touchskærme fås fx med capacitive touch, IR-touch osv., medens de kan baseres på en integreret Android/Linux platform og/eller have indbygget en mini-PC med Windows 10 licens.

 

Ligeledes har nogle skærme (både med og uden touch) Wake-on-Lan funktionalitet (autostart), hvilket sørger for, at skærmen automatisk tænder i øjeblikket, en kilde (fx en PC) tilsluttes skærmen. På denne måde behøver mødedeltager ikke manuelt tænde skærmen for herefter at dirigere hen på det korrekte kildeinput. Herudover har langt størstedelen af professionelle skærme i dag 4K opløsning samt markant kraftigere lysstyrke samt kontrast-ratio i forhold til sammenlignelige projektorer. Omvendt er den største ulempe ved skærme til dags dato, at prisen vokser eksponentielt set ift. størrelsen, når man bevæger sig over ca. 86".

Demonstration af nyheder inden for projektorer og touchskærme

Kort og godt er der mange muligheder i dag, som kan understøtte og forbedre brugeroplevelsen, således der ikke benyttes spildtid på tekniske udfordringer og spørgsmål. Uafhængig af hvilket lokale, der er tale om (kantine, auditorie, mødelokale, atrium osv.), giver vi altid glædeligt en demonstration af de nyeste og projektorer og skærmteknologier.