DSC_9129.jpg

Trådløs overførsel

I dag findes utallige driftssikre og brugervenlige måder, hvorpå ens lokale præsentation trådløst kan deles på AV-udstyret i lokalet.

Teknologien sætter hele tiden nye højder - det samme gør forventningerne

I takt med at de teknologiske grænser konstant rykkes, bliver forventningerne til måden, hvorpå præsentationer afholdes ligeledes højere. I en digital tidsalder, hvor det æstetiske aspekt betyder langt mere end tidligere, er det således ikke "kun" de tekniske specifikationer ved AV-løsningen, som værdisættes i mødelokalet.

 

Hverdagen er typisk travl og fuld af møder, som i mange tilfælde er vedrørende vigtige, forretningsmæssige præsentationer. Af denne simple årsag er det fuldstændig essentielt, at enhver medarbejder kan betjene AV-udstyret i mødelokalet og herved igangsætte sin præsentation uden at skulle have fået en introduktion i brugen af AV-udstyret. 

De tre nøgleord; brugervenlighed, effektivitet og æstetik, bør således indtænkes i mødelokalets AV-løsning og ikke desto mindre, hvordan præsentationsdelingen foregår.

Kablet opkobling vs. trådløs overførsel

Kablet opkobling fra ens PC til fx en skærm eller et HDMI-udtag i væggen fungerer typisk upåklageligt. Dog er det i mange tilfælde ikke hensigtsmæssigt med kablet opkobling, såfremt der er mange mødedeltagere, som skiftevis skal fremvise præsentationer til resten. Det dynamiske aspekt, ift. at mødedeltagerne hurtigt kan overtage styringen og komme med inputs, forsvinder i højere grad ved kablet opkobling, hvilket er hvorfor, trådløs overførsel er et spændende alternativ.

 

Ingen kæde er stærkere end det svageste led. I flere tilfælde skyldes mange af opkoblingsproblemerne konstant skiftende signal protokoller, som AV-udstyret har svært ved at håndtere.

Der findes mange forskellige produkter, som understøtter trådløs overførsel, som i essensen medfører, at ens lokale præsentation på PC'en trådløst overføres til projektor/skærm i lokalet. Der findes "one-button" produkter, hvori mødedeltager kan isætte en USB-knap i PC'en for herefter at dele ens præsentation ved ét klik. Her behøver mødedeltager ikke at installere software, hvilket er en fordelagtig præference for mange IT-afdelinger. Omvendt findes løsninger inden for trådløs overførsel, hvori produktet udelukkende består af software, således at begrænsningen for hvor mange, der kan være på samtidig, er ubegrænset. 

Der er fordele og ulemper ved begge scenarier - og ligeledes ved kablet opkobling såvel som trådløs overførsel. Hvilket produkt, som man bør fortsætte med, afhænger i høj grad af den enkelte virksomheds præferencer, og måden udstyret drives på i dag. Derfor giver vi altid glædeligt en uforpligtende rådgivning (og demo) i forhold til hvilken løsning, som passer bedst med jeres behov. 

Kontakt os

Best-AV A/S
Fabriksparken 14
2600 Glostrup

T: +45 72 17 01 50
M: info@best-av.dk

CVR: 35486631

  • Facebook
  • Linkedin
best-av logo 9 september 2020.jpg